Bibliotheek van Zeeland en Bibliotheek Vlissingen vieren de Kinderboekenweek
Een week om van te bibberen, want griezels en engerds staan dit jaar centraal. Lezen wordt in oktober echt ‘gruwelijk eng’ met de allerengste lees- en prentenboeken. De Bibliotheek is griezelig leuk. Kom langs en doe mee aan onze spannende activiteiten!

4 oktober 2017 t/m 15 oktober 2017 | ZB, Kousteensedijk 7, Middelburg

Woensdag 4 oktober 09.00 uur en 10.30 uur: Schrijversbezoek Marcel van Driel (besloten voorstellingen voor scholen)
Marcel van Driel is sinds 2002 schrijver en heeft bijna vijftig boeken op zijn naam staan. Zijn bekendste titels zijn de Superheldenreeks, het boek van de film ‘Meesterspion,’ de beide Subroza-boeken en het prentenboek ‘Billy de Kip’ dat hij samen met Jeroen Schipper en Jort van der Jagt maakte.

Woensdag 4 oktober 13.30 uur: Opening Kinderboekenweek
We openen deze Kinderboekenweek door samen het Kinderboekenweeklied Gruwelijk Eng te zingen. Wil je alvast oefenen? Kijk dan op
http://www.schoolbordportaal.nl/gruwelijk-eng-kinderen-voor-kinderen-kinderboekenweek-2017.html

Leeftijd: alle leeftijden Deelname: gratis Locatie: ZB Aanmelden: niet nodig     
                                                                                                          
Woensdag 4 oktober 14.00 uur Kids College Griezelig! Hoe schrijf je een (gruwelijk spannend) verhaal? (met schrijver Marcel van Driel)
Hij vertelt tijdens dit college over hoe zijn boeken tot stand zijn gekomen, hij gaat ook in op hoe verhalen ontstaan, welke technieken schrijvers gebruiken om verhalen gruwelijk spannend te maken en praat met jullie over hoe technologie onze nabije toekomst gaat veranderen.
Leeftijd: 6-9 jaar Locatie: Betje Wolff Auditorium, ZB Deelname: gratis
Aanmelden: stuur een e-mail met je voor- en achternaam, je groep, je school en ‘Kids College Griezelig’ naar: info@wkzeeland.nl

Woensdag 4 oktober 15.00-16.30 uur: Workshop Grote griezels gaan de bieb bevolken! Met kunstenares Ollo Feenstra gaan we griezels maken van karton en papier, heel groot en heel eng! Kom je ook?
Leeftijd: 6-9 jaar Locatie: Foyer, ZB Deelname: gratis
Aanmelden: via www.dezb.nl (maximaal 15 deelnemers)

Woensdag 4 oktober 15.00-16.30 uur: Workshop Maak van een oud boek een griezelboek!                 
Geef een afgeschreven bibliotheekboek een nieuw en opwindend leven! Verander het met schaar, lijm, boormachine, bouten en moeren in iets anders. Een griezelboek dat nooit opengemaakt mag worden, of een robot die eigenhandig alles sloopt. Breng zelf dingen mee zoals wieltjes, kettingen, sloten enz. Een griezelig leuke workshop voor kinderen van 9-12 jaar waarbij hulp van ouders welkom is. Onder leiding van kunstenares Lucy de Graaf.
Leeftijd: 9-12 jaar Locatie: Guushuus, ZB Deelname: gratis
Aanmelden: via www.dezb.nl (maximaal 12 deelnemers)

Woensdag 11 oktober 14.30-17.30 uur: FabLab Junior
In aansluiting op het Kids College gaan we een griezelboek ontwerpen en maken. Bedenk wie de gruwelijk enge superheld wordt in jouw griezelverhaal!
Leeftijd: vanaf 8 jaar Locatie: FabLab Zeeland, ZB Deelname: €5,00 p.p. inclusief drankje en wat lekkers. Aanmelden: via www.dezb.nl (er is plaats voor maximaal 8 deelnemers)

AFGELAST - Wegens ziekte gaat de kindervoorstelling ‘Loet griezelt met de Sprookjeskoningin’ helaas niet door. De voorstelling zou zaterdag 14 oktober om 15.00 uur plaatsvinden in de ZB in Middelburg.
Samen met Ruth Bakker, theatermaker en auteur, wordt gekeken naar een nieuwe datum. Omdat niet duidelijk is op welke termijn de voorstelling wel kan plaatsvinden is de voorstelling voor nu geannuleerd. Mensen die kaartjes hebben gekocht worden geïnformeerd door Zeelandtheaters en krijgen hun geld terug.


Bibliotheek Vlissingen (Spuikomweg 7, 4381 LZ Vlissingen)

Zaterdag 7 oktober 10.30-12.00 uur: Workshop: Maak van een oud boek een griezelboek!              Geef een afgeschreven bibliotheekboek een nieuw en opwindend leven! Verander het met schaar, lijm, boormachine, bouten en moeren in iets anders. Een griezelboek dat nooit opengemaakt mag worden, of een robot die eigenhandig alles sloopt. Je mag ook zelf dingen meebrengen zoals wieltjes, kettingen, sloten enz. Een griezelig leuke workshop voor kinderen van 9-12 jaar waarbij de hulp van ouders welkom is. Onder leiding van kunstenares Lucy de Graaf.
Leeftijd: 9-12 jaar
Deelname: gratis (maximaal 12 deelnemers)
Locatie: ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7
Aanmelden: via activiteitvlissingen@dezb.nl                                                                                                              

Vrijdag 13 oktober 15.00-16.00 uur: Vrolijke, kleurrijke yogaworkshop                                                     
Een monsterlijke, kleurrijke, grappige yogaworkshop. Aan de hand van het prentenboek ‘Monsterboek’ van Alice Hoogstad brengen we wat kleur in de bieb. Leeftijd: 4-8 jaar Deelname: gratis Locatie: ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 Aanmelden: via activiteitvlissingen@dezb.nl

Speel mee met Codewoord 
Doe in de Kinderboekenweek mee met het online spel Codewoord. Onder alle goede inzendingen worden 2 kaarten voor de film Dummie de Mummie verloot! Meedoen kan thuis of in de Bibliotheek. Ga naar www.codewoord.nl/bibliotheek

Gruwelijk enge foto wedstrijd 
Maak een gruwelijke, enge foto van jezelf, deel hem op de Facebookpagina www.facebook.com/dezbVlissingen en win 2 vrijkaarten voor de film Dummie de Mummie!

In beide bibliotheken
BIEB, magazine voor ouders van kinderen van 0-16 jaar
Zo lang de voorraad strekt is BIEB af te halen in de Bibliotheek.

Kinderboekenkrant voor leden
Met de Kinderboekenkrant en Doe-krant komen we helemaal in griezelstemming! De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Speciaal voor Bibliotheekleden is er de Kinderboekenweek Doe-krant met een extra gruwelijk eng katern! Dan is er nog de Voorleesgids, deze bevat informatie over meer dan 200 boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)