Ketchupmaker uit Graauw verwacht veel nieuwsgierigen tijdens Het Klokhuis Onderneemt Backstage

Ketchupmaker Patrick Keizer uit Graauw hoefde niet lang na te denken toen de redactie van NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis hem benaderde voor Het Klokhuis Onderneemt Backstage: een landelijke bedrijvendag waarbij kinderen de kans krijgen om in het echt te zien hoe het er in een bedrijf aan toe gaat. ‘Speciaal voor hen open ik mijn keuken op zaterdag’, vertelt de ketchupmaker enthousiast.

Het Klokhuis Onderneemt Backstage, dat plaatsvindt op zaterdag 11 november, is onderdeel van een crossmediaal project over Ondernemen dat NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis heeft opgezet met steun van de Kamer van Koophandel. Doel van het project is om kinderen vertrouwd te maken met ondernemerschap, én om ze te inspireren ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. ‘Mijn eerste reactie was: ‘Leuk!’, zegt Keizer. ‘Ik vind het belangrijk om de kinderen al in een vroeg stadium te leren dat ze ook iets voor zichzelf kunnen beginnen.’

Druk en tóch meedoen
Voor veel ondernemers is zaterdag de dag van de week waarop zij het extra druk hebben. Toch kunnen zij ook meedoen aan Het Klokhuis Onderneemt Backstage, want elk bedrijf mag zelf bepalen hoeveel kinderen langs kunnen komen op welk tijdstip. De ketchupfabrikant is de hele dag open voor belangstellenden. 'Ik verwacht dat er kinderen komen kijken die net iets nieuwsgieriger zijn en wat meer willen leren', aldus Keizer.

Uitleg en extra’s
Tijdens de bedrijvendag krijgen kinderen uitleg van de ondernemer en kunnen ze een kijkje in de keuken nemen. ‘Ik laat de kinderen zien welke ingrediënten ik nodig heb en hoe ik de ketchup maak. Daarnaast vertel ik hen iets over ondernemen, zowel de voor- als nadelen’, besluit de Zeeuw.

Aanmelden
Bent u ondernemer en wilt u ook meedoen aan Het Klokhuis Onderneemt Backstage? Ga dan naar http://backstage.hetklokhuis.nl/ voor meer informatie en schrijf u in!

Kijk voor meer informatie op www.hetklokhuis.nl/ondernemen 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)