Miniatuurtjes 'Mannen tussen Staal' een succes

19 april - Goed nieuws! De teller staat op 25.130 euro! We hebben er een paar prachtige bijdragen bij gekregen, waar we heel blij van zijn geworden. Dus het monument komt er. Met de crowdfunding gaan we door tot 30.000 euro, want we zullen het beeld, als het er staat, moeten verzekeren, onderhouden en wat er verder nog voor kosten zijn. Dat blijft voor rekening van de Stichting Mannen Tussen Staal. Een buffertje hebben we echt wel nodig. Dus de laatste loodjes…

We zijn nog steeds op zoek naar mevrouw S. Verrijzer-de Ruijter en de heer J. Cevaal. Zij komen door hun bijdrage in aanmerking voor een miniatuurtje. We zouden het jammer vinden, wanneer dat dan niet bij hen terecht komt. Wie kan ons daarbij helpen?

Beeldje Mannen tussen Staal
Op 1 april 2017
waren er al ruim 100 beeldjes verkocht van het monument 'Mannen Tussen Staal'. Het bijzondere beeldje is nog steeds te koop bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen en De Vrijbuiter in Oost-Souburg. Het beeldje is circa 20 cm hoog en kost € 19,95. Van ieder verkocht exemplaar gaat er € 6,- naar het monument!
Om het monument te kunnen realiseren, is er € 25.000,- nodig voor het monument en € 5.000,- voor het onderhoud. Met de aankoop van het beeldje helpt u mee om dit voor elkaar te krijgen. Hopelijk kan het monument eind dit jaar worden geplaatst in de omgeving van het Scheldekwartier.

Miniatuur 'Mannen Tussen Staal' vanaf 3 februari in de verkoop
Op 3 februari 2017 nam wethouder Stroosnijder het 1e exemplaar van het beeldje 'Mannen Tussen Staal' in ontvangst. Hij kreeg het beeldje uit handen van de heer W. Murre van de Stichting Mannen tussen Staal. Het beeldje is een miniatuur van het monument 'Mannen Tussen Staal'. Dit monument is ontworpen door kunstenaar J. Baudoin ter nagedachtenis aan de arbeiders die werkzaam zijn geweest bij Koninklijke Maatschappij De Schelde in Vlissingen.

Verkooppunten

Het beeldje is te koop voor € 19,95 bij Boekhandel ’t Spui in Vlissingen en De Vrijbuiter in Oost-Souburg. V
an ieder verkocht exemplaar gaat er € 6,- naar het monument. Het productieproces is grotendeels handwerk en daarom is de voorraad beperkt. Mocht het beeldje niet voorradig zijn, dan is het mogelijk om een exemplaar te reserveren.
Om het monument 'Mannen Tussen Staal' te kunnen realiseren, is
€ 25.000,- nodig. Met de verkoop van de beeldjes zijn we weer een stap dichterbij.

foto gemeente Vlissingen: Overhandiging beeldje aan wethouder Stroosnijder

In juli 2016 kon iedereen in het stadhuis van Vlissingen stemmen op zijn/haar favoriete kunstwerk voor Mannen tussen Staal. Men kon kiezen tussen twee kunstwerken. Deze krijgt een plek ergens op het Scheldekwartier om de arbeiders te eren die vele jaren, tussen staal, hebben gewerkt aan de realisatie van schepen en machines.

De uitslag
In totaal hebben 271 inwoners op het kunstwerk van Joris Baudion gestemd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)