Het Vlissingen van Wim Hofman

VLISSINGEN. Wim Hofman is schrijver van kinderboeken en gedichten én hij is schilder en illustrator. In 2016 is hij 75 jaar geworden. Voor het muZEEum de hoogste tijd om een expositie te wijden aan zijn inspiratiebronnen en aan zijn werk.
Vanaf 22 oktober is daar deze tentoonstelling Het Vlissingen van Wim Hofman te zien.


Wim groeide op in Vlissingen, net na de Tweede Wereldoorlog. Wim zag hoe de stad was verwoest door bommen en beschietingen. Hij speelde met vriendjes tussen de puinhopen. Hij zag hoe het water kwam en ging tijdens de Watersnoodramp van 1953. En hoe de stad langzaam steeds weer werd opgebouwd.
Zijn vader werkte bij De Schelde, de scheepswerf die de stad domineerde en het ritme van de werkdag bepaalde. Het signaal voor de lunchpauze en het geluid van het inslaan van de klinknagels waren bijna in de hele stad te horen.
Er is geen betere plek dan het Zeeuws maritiem muZEEum om de stad van zijn jeugd door zijn ogen te laten zien. In taal, in foto’s op extreem groot formaat, maar vooral in het werk van Wim Hofman zelf.  
Hij is zelf nauw betrokken bij de voorbereidingen en inrichting van de expositie. De tentoonstelling in tekst en beeld vult hij aan met een aantal persoonlijke gebruiksvoorwerpen uit de jaren vijftig. Voorwerpen die velen zullen herkennen uit hun eigen jeugd.

De tentoonstelling loopt tot 24 september 2017.


muZEEum.nl
- Nieuwendijk 11, 4381 Vlissingen

foto onder: Gemeentearchief Vlissingen

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


geen compleet beeldverslag? druk op de pijltje boven in explorer (pagina vernieuwen)